1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Modern balett gyerekeknek

PDFNyomtatásE-mail

Legfőbb célunk, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtsunk a mozgásra tehetségtől és testalkattól függetlenül. Hisszük, hogy ha valaki örömét leli a táncban, akkor önmagához képest óráról-órára csodákra képes.

Célunk még, hogy növendékeink a lehető legpreventívebb módon tanulják meg mi az a testtudat, valamint, hogy felfedezzék a bennük rejlő kreativitást, és a mozgás örömét. A hozzánk járó gyerekek testének egészséges képzése mellett szeretnénk fejleszteni kulturális és esztétikai értékrendjüket is például az igényes zene választással.

A ritmusérzék és koordinációs készség fejlesztése mellett tartásjavító gyakorlatokkal is elősegítjük, hogy növendékeink harmonikus, testben és lélekben egészséges felnőttekké váljanak.

A tánc egy olyan örömforrás, ami egyúttal játék a testünkkel-, és a zenével. Egy sajátos nyelv szavak nélkül, ahol hazudni szinte lehetetlen. Lehetőséget nyújt a közösségformálásra, magabiztosságot-, önbizalmat ad. A tudatos, koordinációs mozgások összehangolt működésre késztetik az agy jobb- és bal féltekéjét, és ezzel segítséget nyújtanak a figyelemzavarral küzdő gyerekeknek a koncentráció terén a fejlődésre. A visszahúzódó-, nehezen kommunikáló gyerekek előtt egy új lehetőséget nyit meg az önkifejezésre.

Növendékeink képzését Berczik Sára testképző módszerével kezdjük, mely technika elsajátítása a későbbiekben remek alapot nyújt különféle modern balett-technikák, (mint pl.: Graham-, Limón-technika) megtanulásához. A növendékek a tanév első felében úgynevezett technikai képzésben részesülnek, hosszabb-rövidebb gyakorlatok, etűdök formájában.

A foglalkozásokat tartja: Veczán Szonja tánctanár

Órarend

Hírlevél

Veresegyház, Fő út 59. emelet
(bejárat az udvarról)

Tel.: 06 70 370 1460

ezerkincs@gmail.com

visitor stats